Hoe installeer je Avalon Petgrass correct in 4 simpele stappen?

Bij Avalon Grass begrijpen we hoe belangrijk huisdieren zijn voor hun eigenaren. Daarom hebben we Avalon Petgrass ontwikkeld, een kunstgras speciaal ontworpen voor huisdieren. De unieke kenmerken van dit kunstgras kunnen enorme voordelen bieden aan uw klanten. Het aanbieden van het juiste kunstgras is slechts de eerste stap naar een tevreden klant. De installatie kan een verschil maken in de uiteindelijke ervaring die uw klant met het kunstgras heeft.

Avalon is niet alleen gespecialiseerd in  het produceren van het beste kunstgras, we ondersteunen u ook graag bij de installatie door het geven van tips. We dragen er graag zorg voor dat uw klant helemaal tevreden is met het eindresultaat. Maar hoe installeer je Avalon Petgrass op de juiste wijze? We nemen u graag mee in het installatieproces.

Hulp nodig bij de installatie van ons kunstgras? Onze adviseurs staan voor u klaar met advies en tips. Contact

 

Wat zijn de voordelen van Avalon Petgrass?

Door de gebreide structuur en materiaalkeuze hebben we een uniek kunstgras op de markt gebracht. Met dit kunstgras in het assortiment kunt u zich onderscheiden van de concurrent. Avalon Petgrass kent vele voordelen, namelijk:

  • Door de gebreide structuur van het kunstgras is deze extra sterk en goed verankerd in de rug;
  • De gebreide structuur biedt een optimale vochtdoorlatendheid (factor 400);
  • Avalon Petgrass is eenvoudig te reinigen met een tuinslang of een hogedrukspuit;
  • Door de secure materiaalkeuze blijven er geen ongewenste geuren hangen;

 

De juiste ondergrond voor de installatie van kunstgras

Laten we bij het begin beginnen, de ondergrond. Misschien wel het belangrijkste onderdeel. Een solide basis is namelijk cruciaal voor de kwaliteit van het eindproduct. Tijdens het gereed maken van de ondergrond komen een aantal onderdelen aan bod. We doorlopen deze stap voor stap.

Het bestaande natuurgras verwijderen

De eerste stap van het installatieproces van Avalon Petgrass is het verwijderen van het bestaande natuurgras, grind of tegels. Vervolgens moet de grond worden afgegraven tot de gewenste diepte. Dit kan per project verschillen.

De montage van een houten mal (edging)

Zodra de voorgaande stap met nauwkeurigheid is uitgevoerd, is het tijd om de edging te installeren. Deze edging vervult een belangrijke functie tijdens de installatie van het kunstgras, omdat deze houten rand fungeert als een stevig kader waarop het gras wordt gemonteerd. Niet alleen zorgt dit voor een strakke afwerking, maar het is ook cruciaal voor het opspannen van het Petgrass. .

Het correct installeren van deze randen is van essentieel belang om de hoogste kwaliteit van Avalon Petgrass te garanderen voor uw klant.

Opvulling met steenslag

Wanneer de rand is geïnstalleerd kan er een waterdoorlatende ondergrond worden aangebracht. Ons advies? Gemalen steen / steenslag. Het gebruik van gemalen steen/steenslag zorgt voor een goede drainage en voorkomt dat water zich ophoopt onder het kunstgras. Belangrijk om te onthouden: de laag onder het kunstgras mag geen zand of lava bevatten. Zand en lava zijn van nature vochtabsorberend en kunnen onaangename geuren vasthouden. Na het opvullen is het belangrijk dat het steenslag goed wordt verdicht en geëgaliseerd. 

 

Wist u dat je voor de ondergrond ook gebruik kunt maken van Avalon DrainPanels? Dit duurzame tegelsysteem vormt een waterdoorlatende onderlaag en verharding voor Avalon Petgrass. Meer informatie over dit unieke systeem?

Contact opnemen

De installatie van Avalon Petgrass

Wanneer bovenstaande stappen correct zijn uitgevoerd kan het Avalon Petgrass worden geïnstalleerd. Na het uitrollen van het kunstgras kunnen eventuele uitsparingen op maat worden gemaakt. Vervolgens wordt het kunstgras op zijn plek getrokken en strak gespannen om te worden bevestigd aan het gemonteerde kader.

Na afronding van deze professionele installatie, kan uw klant worden verblijd met een prachtige tuin, welke diervriendelijk, meer hygiënisch en makkelijk te onderhouden is.

Bekijk de onderstaande video om de bovengenoemde stappen nog eens te doorlopen.

Avalon Grass is dé kunstgrasproducent van kunstgras voor huisdieren

Avalon Petgrass is een uniek en speciaal voor huisdieren ontwikkeld kunstgras product. Avalon Grass is zelf ontwikkelaar en producent van dit type kunstgras, dat wij als enige Europese fabrikant kunnen aanbieden. Het kunstgras wordt in onze eigen fabriek in Genemuiden geproduceerd. We hebben bij het ontwikkelen van dit bijzondere kunstgras product rekening gehouden met de eigenschappen die nodig zijn voor een veilig en duurzaam gebruik door huisdieren.

Uw klanten een innovatief product aanbieden en uzelf profileren met de unieke USP’s van Avalon Petgrass? Vraag vandaag nog stalen aan van het Avalon Petgrass.

Stalen aanvragen

 


Bekijk ook
Scroll naar boven