3 tips om kunstgras in topconditie te houden tijdens de warme zomerdagen

Avalon as a service, dat is onze belofte aan u. Daarom staan we voor u klaar met tips & tricks! We kunnen ons goed voorstellen dat u veel vragen krijgt hoe kunstgras te onderhouden tijdens de zomer. Maar hoe moet dit precies? De zomer is namelijk in volle gang en dat betekent dat aangelegd kunstgras te maken kan krijgen met extreme hitte, de zomers in Nederland worden immers steeds warmer.  Als kunstgrasproducent van hoogwaardig kunstgras, delen we graag drie waardevolle tips om ervoor te zorgen dat uw klanten kunnen genieten van kunstgras dat er prachtig uit blijft zien en lang meegaat.

1.     Kunstgras afkoelen met schaduw

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur behoorlijk stijgen en dit geldt ook voor kunstgras. Hoewel ons kunstgras van nature goed bestand is tegen hitte, vindt het schaduw ook prettig. Door schaduw te creëren kan het kunstgras afkoelen. Dit kan al makkelijk worden gedaan door het gebruik van een schaduwdoek of een parasol. Daarnaast is het verstandig om uw klanten aan te raden het kunstgras regelmatig te besproeien met water. Het verkoelende water helpt namelijk om de temperatuur te verlagen, vooral wanneer het kunstgras is voorzien van een zandvulling. In combinatie met een dikke laag zand kan het kunstgras meer water opnemen, waardoor het water als het ware wordt opgeslagen en dat zorgt voor extra verkoeling.

2.     Vermijd een barbecue op kunstgras

We begrijpen dat het soms verleidelijk kan zijn te barbecueën op kunstgras, maar raadt uw klanten dit ten strengste af! Ondanks dat ons kunstgras van de beste kwaliteit is, is het niet bestand tegen vuur en smeulende kolen. De barbecue kan namelijk brandplekken veroorzaken in het kunstgras. Daarnaast kan het vrijkomende bakvet op het kunstgras vallen en dit is niet bevorderlijk voor de levensduur.

 

3.     Houdt het kunstgras vrij van uitwerpselen van huisdieren

Onze harige huisdierenvrienden vinden kunstgras vaak heerlijk om op te spelen en te liggen. Soms kan het gebeuren dat ze hun behoefte doen op het kunstgras. Raad uw klanten altijd aan om deze ontlasting direct te verwijderen en het kunstgras schoon te spoelen, vooral tijdens warme zomerdagen. De ontlasting kan namelijk opdrogen, nare geuren veroorzaken en vlekken achterlaten.

Uniek kunstgras voor huisdieren

Voor huisdiereigenaren hebben we speciaal Avalon Petgrass ontwikkeld, een uniek gebreid kunstgras product. Avalon Grass is de enige Europese fabrikant die dit type kunstgras produceert en Avalon Petgrass is daarom exclusief verkrijgbaar bij ons.

We hebben bij het ontwikkelen van dit bijzondere kunstgras rekening gehouden met de eigenschappen die nodig zijn voor een veilig en duurzaam gebruik door dieren. Zo heeft Avalon Petgrass een zeer goede vochtdoorlatendheid en is het heel erg sterk. Daarnaast is bij de garenkeuze rekening gehouden met waterafstotend vermogen waardoor er geen ongewenste luchtjes blijven hangen. Avalon Petgrass is alleen via Avalon Grass verkrijgbaar. Hiermee biedt u uw klanten een uniek en innovatief gebreid kunstgras product voor huisdieren.

Meer informatie over Avalon Petgrass? Lees hier meer!

Hoewel kunstgras over het algemeen onderhoudsvriendelijk is, kan het juiste onderhoud en de juiste omgang met ons hoogwaardige kunstgras de levensduur ervan verlengen. Als u naast het beste kunstgras ook de beste service en expertise aan uw klanten wilt bieden, is het belangrijk om ze attent te maken op deze handige tips. Door uw klanten te informeren over de optimale verzorging van kunstgras, kunt u ervoor zorgen dat ze langdurig kunnen genieten van een prachtig en duurzaam gazon.

Kortom, het gaat immers niet alleen om het leveren van kwalitatief hoogwaardig kunstgras, maar ook om het delen van waardevol advies.

 

Heeft u een bepaald vraagstuk over een specifiek onderwerp of eens samen sparren? Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Dat is Avalon as a service!


Bekijk ook
Scroll naar boven